Ajutor financiar pentru telemunca-cum il poti obtine?

01Octombrie, 2020

Probabil ai auzit de sprijinul financiar de 2500 lei pentru angajatii care au lucrat de acasa. Acesta este acordat de stat companiilor care au avut angajati in sistem de telemunca pe perioada starii de urgenta. Totul parea usor neclar pana a fost publicat ordinul de ministru impreuna cu anexele care ofera mai multe informatii despre aceasta speta.

Ordinul la care facem referire este Ordinul nr. 1.376 din 9 septembrie 2020 in completarea articolului 6 din Ordonanta de Urgenta nr. 132 din 7 august 2020.

Ce conditii trebuie sa indeplinesti?

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, singura conditie pe care trebuie sa o indeplinesti este sa fi avut cel putin un angajat care a lucrat minim 15 zile lucratoare in sistem de telemunca pe perioada starii de urgenta. Pentru fiecare angajat eligibil, vei primi 2500 lei. Poti folosi aceasta suma pentru a cumpara echipamente care sa inlesneasca munca de acasa. Pentru a accesa aceste fonduri, va trebui sa trimiti un set de documente catre agentiile de ocupare a fortei de munca.

Ce documente trebuie sa trimiti?

Pana la 31 decembrie 2020, angajatorii trebui sa depuna solicitarea la ANOFM  daca vor sa beneficieze de ajutorul financiar. Acestea se vor acorda in ordinea depunerii solicitarilor si vor fi platite din bugetul ANOFM in limita fondurilor alocate. In plus, ai obligatia ca in termen de 30 de zile de la primirea banilor sa trimiti catre ANOFM o serie de documente justificative (facturi, bonuri fiscale, fisele de evidenta pentru obiectele date in folosinta angajatilor) pentru bunurile achizitionate.

La ce poti folosi cei 2500 lei?

In ordinul de ministru au fost publicate categoriile de echipamente ce pot fi achizitionate folosind ajutorul de la stat.

  • laptopuri/notebookuri
  • tablete
  • smartphone-uri
  • periferice
  • echipamente pentru conectare la internet
  • licente software

In concluzie, daca vrei sa beneficiezi de ajutorul de 2500 lei de la stat, tot ce trebuie sa faci este sa depui online documentele necesare. Grabeste-te si nu uita sa transmiti documentele justificative mentionate in ordinul 1.376.

Daca ti-ai setat modul de pontaj automat, ai mai scapat de o grija. Mai ales de cand am introdus noua versiune Foaie de Pontaj care iti ofera posibilitatea de a marca usor telemunca in aplicatie.

Da-i un share sa afle cat mai multa lume! 🙂

 

Aplicatie gratuita de pontaj