Planificarea Concediului de Odihna

09Mai, 2019

Planificarea concediului de odihna reprezinta un aspect important pentru toti participantii la activitatea unei companii, atat pentru angajati cat si pentru angajator.

Motivul pentru care am creat softul gratuit de pontaj a fost necesitatea eficientizarii proceselor interne de gestionare a raporturilor privind organizarea programului de lucru al angajatilor. Pentru ce aveam nevoie intern, nu exista la acel moment un soft de resurse umane care sa se plieze pe nevoile noastre.

Ce spune legea?

Cadrul legal in care se poate face planificarea concediului de odihna este mentionat in Codul Muncii, mai exact art. 148 “Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.”

Salariatii au dreptul la minim 20 de zile de concediu de odihna platit, in fiecare an. Important de retinut este faptul ca art. 148 precizeaza faptul ca fiecare salariat trebuie sa efectueze minim 10 zile de concediu neintrerupt pe parcursul unui an calendaristic.

Introducerea zilelor de concediu in pontaj

Partenerii nostri de la cabinetexpert.ro au pus la dispozitie un model de decizie interna privind planificarea concediilor de odihna. Puteti citi mai multe despre acest lucru aici.

Pentru introducerea in aplicatia noastra de pontaj a zilelor de concediu de odihna tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti simbolul corespunzator legendei din aplicatie.
Zile C- reprezinta numarul de zile de concediu de odihna din luna respectiva

Pontajul lunar se introduce mult mai usor folosind  functia automata a programului nostru. Planificand din timp concediile de odihna pentru angajati, veti putea tine evidenta completa a programului de lucru in companiile voastre.

Informatii utile ce merita retinute

In incheiere, sunt cateva aspecte importante de retinut:

  • Angajatii au dreptul la minim 20 de zile de concediu de odihna platit in fiecare an.
  • Zilele de concediu din anul anterior pot si luate pana la jumatatea anului urmator.
  • Fiecare salariat trebuie sa efectueze minim 10 zile de concediu de odihna neintrerupt intr-un an.
  • Cu aplicatia Foaie de Pontaj poti introduce foarte usor zilele de concediu de odihna in pontaj.

Impreuna cu voi, am reusit sa facem ca aceasta aplicatie gratuita sa reprezinte o solutie eficienta pentru pontajul angajatilor.

Asteptam feedbackul vostru pe adresa contact@foaiedepontaj.ro si incercam sa raspundem in cel mai scurt timp intrebarilor voastre.

 

 

 

 

Aplicatie gratuita de pontaj

2 comentarii la “Planificarea Concediului de Odihna

Nu exista comentarii.