Cate zile libere vor fi in 2020 si cand vor fi acestea?

17Septembrie, 2019

Desi suntem de abia la sfarsitul lunii Septembrie, multa lume este interesata de distribuirea zilelor libere in anul care urmeaza. Planificarea in avans a activitatii pe anul 2020 reprezinta un aspect pe care multe firme il iau in calcul. Asa ca hai sa aflam cate zile libere vor fi in urmatorul an si care sunt acestea.

Numele SarbatoriiZiuaData
Anul Noumiercuri1 Ianuarie
A doua zi dupa Anul Noujoi2 Ianuarie
Unirea Principatelor Romanevineri24 Ianuarie
Vinerea Marevineri17 Aprilie
Paste Ortodox - prima ziduminica19 Aprilie
Paste Ortodox - a doua ziluni20 Aprilie
Ziua Munciivineri1 Mai
Ziua Copiluluiluni1 Iunie
Rusaliiduminica7 Iunie
Rusalii - a doua ziluni8 Iunie
Adormirea Maicii Domnuluisambata15 August
Sfantul Andreiluni30 Noiembrie
Ziua Nationala a Romanieimarti1 Decembrie
Craciunulvineri25 Decembrie
Craciunul - a doua zisambata26 Decembrie

Cate zile libere sunt in total?

Numarul total de zile libere pentru anul 2020 este 15, cu doua sau chiar trei zile libere mai putin decat alte tari din Uniunea Europeana. Patru dintre acestea sunt in weekend  si 11 in timpul saptamanii. Vesti bune pentru cei care vor dori sa isi planifice o mini vacanta in anul care urmeaza.  Patru zile libere vor pica Vineri iar alte patru Luni. Astfel, veti putea lega o zi extra de weekend ori la inceputul ori la sfarsitul acestuia.

Cum sunt distribuite pe parcursul anului?

Planificare concediului de odihna este influentat de multe ori si de acest program al liberelor nationale. Multa lume doreste sa petreaca un concediu cat mai lung in care sa se relaxeze, de aceea aleg sa isi planifice concediul cat mai aproape de cele mai importante sarbatori.

Ianuarie, Aprilie, Iunie si Decembrie au fiecare cate 3 zile libere iar Mai, August si Noiembrie cate una fiecare.

Spre deosebire de anii trecuti, nu s-a anuntat pana acum nici o zi libera in plus pentru anul 2020. In 2018 a fost promulgata legea conform careia Vinerea din Saptamana Mare devine oficial zi libera.

Concluzie

Speram ca aceste informatii  te vor ajuta sa planifici activitatea pentru anul care urmeaza si ca te vei bucura de relaxare in aceste libere nationale. Nu uita sa folosesti aplicatia noastra de pontaj pentru a gestiona cat mai eficient pontajul angajatilor. Pentru alte informatii interesante viziteaza-ne pe pagina noastra de Facebook  👍.  Daca ai vreo sugestie sau intrebare, poti folosi modalitatea de contact prin email  contact@foaiedepontaj.ro sau ne poti trimite un mesaj pe Facebook. Vom incerca sa iti raspundem in cel mai scurt timp.  🙂

 

Aplicatie gratuita de pontaj