Pontajul electronic devine obligatoriu?

25Iunie, 2019

In ultima vreme, au aparut foarte multe intrebari referitoare la decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene privind pontajul electronic. In acest articol vom incerca sa explicam ce va presupune aceasta noua directiva a Uniunii Europene.

Este vorba de obligativitatea implementarii utilizarii pontajului electronic la locul de munca de catre toti angajatorii, la nivelul tuturor statelor membre.

Pontajul electronic la nivelul UE

Angajatorul are obligatia sa tina o evidenta a tuturor orelor lucrate de catre angajati, inclusiv a celor suplimentare, cu ora de incepere si cea de sfarsit a programului de munca. In viziunea Curtii, angajatii ar trebui sa aiba acces la aceasta evidenta online.

Potrivit CJUE, un sistem electronic de pontaj va permite masurarea eficienta si obiectiva  a orelor lucrate de catre fiecare salariat.

Decizia este valabila si va trebui aplicata pentru toate statele membre. Este menita sa duca la respectarea  normelor in vigoare din Codul Muncii si sa asigure protectia angajatilor prin transparenta pontajului. Astfel, va si mai usor de gestionat programul de lucru si de prezentat organelor de control abilitate.

Obligativitatea pontajului in tara noastra

Dupa cum mentionam si intr-un articol precedent fisa de pontaj zilnica a devenit obligatorie incepand cu 7 august 2017, conform modificarilor din Codul Muncii.

Articolul 119 precizeaza: Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit ale programului de lucru.

Angajatorul are obligatia sa prezinte controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, nefiind obligatorie si pastrarea pontajului intr-un format electronic.

Solutia noastra de pontaj a venit in ajutorul tuturor celor implicati in activitatea antreprenoriala din Romania, facilitand intreg procesul de pastrarea a unei evidente pentru programul de lucru al salariatilor.

Este Foaie de Pontaj o solutie eficienta?

Numarul de utilizatori creste constant si primim feedback pozitiv din partea acestora. Pe baza sugestiilor voastre incercam sa imbunatatim aplicatia constant. Desi este o solutie gratuita, Foaie de Pontaj a devenit un etalon in ceea ce priveste pontajul electronic.

Avand in vedere ultimele directive europene, aplicatia noastra va poate ajuta sa fiti in conformitate. Puteti folosi chiar acum aplicatia gratuit, tot ce trebuie sa faceti este sa va inregistrati un cont pe platforma noastra.

Daca aveti intrebari sau sugestii referitoare la softul nostru de pontaj electronic, puteti sa ne trimiteti un email la contact@foaiedepontaj.ro.  Vom raspunde in cel mai scurt timp.

 

Aplicatie gratuita de pontaj